Dorte Lange stopper:
Danmarks Lærerforening skal have ny næstformand

Dorte_Lange_DLF
Dorte Lange har været næstformand i 12 år. Foto: DLF
23. mar. 2023 14.01
Mens Gordon Ørskov Madsen genopstiller som formand på kongressen i efteråret, bliver det et helt nyt ansigt, der skal besætte næstformandsposten.

I 12 år har næstformanden i Danmarks Lærerforening heddet Dorte Lange. 

Men når lærerforeningen forsamles til kongres til efteråret, skal der vælges en efterfølger. 

Dorte Lange meddelte onsdag eftermiddag hovedbestyrelsen, at hun ikke genopstiller, skriver Folkeskolen.

”Jeg har haft tre perioder som næstformand, før det en periode som udvalgsformand og før det en lang periode som kredsformand og tillidsmand. Al den erfaring, jeg efterhånden har fået, har den bagside, at det godt kan ende med at blive lidt rutinepræget. Sådan er det ikke endnu, jeg går stadig nysgerrigt til jobbet. Men med udsigt til en fire-årig periode mere, så begynder jeg at føle, at jeg har set tingene før,” sagde hun ifølge fagbladet til hovedstyrelsen.'

Den 61-årige Dorte Lange var Anders Bondos kandidat, da hun i 2011 vandt et kampvalg om næstformandsposten. I 2019 blev hun udfordret af Morten Refskov, men vandt også det kampvalg.

Dorte Lange blev uddannet lærer i 1995, blev tillidsrepræsentant på Ny Holte Skole i Nordsjælland i 1997 og formand for Rudersdalkredsen i 2001.

På samme hovedbestyrelsesmøde meddelte lærerformand Gordon Ørskov Madsen, at han genopstiller til september.

Alle medlemmer af DLF kan stille op til posten som næstformand og formand. Som noget nyt er der denne gang frist for opstilling tre uger før kongressen, og kandidaturet skal derfor indmeldes senest 29. august