A4 Medier
Netværk - Viden - Sparring - Perspektiv - Indflydelse

Masterclass i taleskrivning

Masterclass i taleskrivning
Kursus datoer

Start dato
Fredag d. 13/09 2024

Slut dato
Fredag d. 04/10 2024

Adresse

København

Masterclass i taleskrivning

Sammenlignet med andre kommunikationsformer har taler en kraftig indflydelse på modtageren. De krav, der stilles til en tale, er derfor særligt høje, og taleskrivning bliver ofte retningssættende for organisationers kommunikationsstrategi. Samtidig er taler afgørende for, at ledere, politisk valgte og kommunikationsprofessionelle fremstår med personlighed, troværdighed og gennemslagskraft.

A4 Mediers masterclass i taleskrivning er designet til at hjælpe dig med at mestre kunsten at skrive overbevisende taler, der inspirerer, informerer og engagerer dit publikum.

På masterclassen vil vi udforske elementerne i taleskrivning, fra at finde din talers stemme, identificere talens formål og kende modtagerne, til at opbygge en klar struktur, bruge et mundtligt sprog og mestre de retoriske teknikker.

Masterclassen udbygger samtidig dine kompetencer i at skabe bindeled mellem taleskrivningen og organisationens strategi.

Gennem teori, praktiske øvelser og faglig diskussion vil du tilegne dig en række praktiske og strategiske redskaber, der dækker hele processen med at forfatte taler.

Masterclassens undervisere og gæster er de mest kyndige taleskrivere i Danmark, og du vil få inspiration og feedback fra de bedste.

Dit udbytte:

 • Konkrete værktøjer og øvelser, der styrker din tales gennemslagskraft
 • Redskaber til at forstå din taler og finde talerens stemme
 • Du lærer at bruge taleskrivning som et politisk og strategisk værktøj

 Der udstedes et kursusbevis efter kurset. 

Mød dine undervisere:

Anita  

Anita Furu er Danmarks nok mest erfarne taleskriver. Hun har gennem 14 år skrevet taler for fire statsministre – Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt og Mette Frederiksen. Hun har for nylig udgivet bogen 'Flygtige ord', der giver et spændende indblik i hverdagen i Statsministeriet, og er desuden prisbelønnet romanforfatter. Anita Furu er gennemgående underviser på masterclassen i taleskrivning.

per  

Per Michael Jespersen har været taleskriver for statsminister Mette Frederiksen og for flere ministre. I dag skriver han taler for skatteministeren. Som redaktør har han i en årrække haft ansvaret for opinionsstoffet og for debatmøder på Politiken. Han har mange års erfaring med at undervise fagfolk i at skrive klart, lettilgængeligt og fængende.

Kristian 

Kristian Madsen er til daglig direktør og chefredaktør for A4 Medier og forfatter til bogen 'Skriv gode taler: taleskrivning som strategisk kommunikation'. Som taleskriver for den daværende socialdemokratiske formandskandidat Helle Thorning-Schmidt stod han bag Thorning-Schmidts berømte ord "jeg kan slå Anders Fogh". Som underviser vil Kristian Madsen bidrage med sin både praktiske og teoretiske erfaring med taleskrivning.

Masterclassen henvender sig til:

En vigtig del af masterclassen er netværk og sparring med de øvrige deltagere. Vi har fokus på at samle et stærkt hold. Vi lægger derfor vægt på, at du har en vis erfaring med taleskrivning og kommunikationsfaget.

Moduler og datoer

Modul 1: Taler med gennemslagskraft – et praktisk læringsmodul

Fredag d. 13. september 2024 kl. 09.30-15.30

På masterclassens første modul får du indblik i en række praktiske greb, der kan forbedre din tale. Hvordan opbygger man en klar struktur med en rød tråd og en effektfuld indledning og afslutning? Hvilke greb kan man bruge for at fastholde modtagerens opmærksomhed? Hvordan bruger man humor? Hvordan opbygger man fortællinger? Hvordan skriver man i et sprog, der både passer til talerens mund og tilhørernes ører?

Masterclassens første modul er spækket med teori, eksempler og praktiske øvelser.

Vi skaber samtidig fundamentet for den tale, du selv kommer til at holde på modul 3.

Læringsmål for modul 1:

 • Forbedrer din forståelse for brugen af fortælling
 • Giver dig redskaber til at fastholde modtagerens opmærksomhed
 • Lærer dig at bruge et enkelt, konkret og levende sprog

Dagens gæsteunderviser er Caspar Strand. Caspar Strand er til daglig sekretariatsleder i Erhvervsministeriet og har en fortid hos Fødevareministeriet, Danske Bank og Patienterstatningen. Han har desuden fem års erfaring fra Statsministeriet, hvor han har skrevet taler for både Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen. Som gæsteunderviser vil Caspar Strand særligt bidrage med indsigter i at bringe struktur til talen og fortælle om, hvilke greb han selv benytter, når modtagerens opmærksomhed skal fastholdes.

Casper  

Caspar Strand, sekretariatsleder i Erhvervsministeriet

Modul 2: Forstå dit publikum og find din talers stemme 

Fredag d. 27. september 2024 kl. 09.30-15.30

På masterclassens andet modul får du indblik i en række overvejelser, man bør gøre sig om talesituationen og for at forstå målgruppen. Vi diskuterer også, hvilke kriterier vi kan opstille for en god tale.

Hvad skal være talens tone, og hvordan rammer man den rette stemning? Hvilket aftryk forsøger talen at sætte på publikum? Skal talen vække bestemte følelser: frygt, glæde, stolthed, fællesskab eller håb? Vil man opnå en konkret handling hos tilhørerne? Påvirke holdninger? Eller er talens formål ganske enkelt at give et godt indtryk af taleren?

Som "ghostwriter" skal du forstå den, som holder talen. I modulet sætter vi derfor også fokus på, hvordan du finder din talers stemme og forstår hans eller hendes tænkemåde og ideologi.

Endelig arbejder vi videre med din egen tale, som du skal holde på modul 3.

Læringsmål for modul 2:

 • Nye redskaber til at identificere og forstå målgrupper
 • Forstå din taler og finde hans eller hendes stemme
 • Gør dig klart, hvad formålet med talen er
 • Kriterier for en god tale

Dagens gæsteunderviser er Jesper Kraft. Jesper Kraft er kontorchef i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Han har tidligere været særlig rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen. Som taleskriver har han forfattet taler til både Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensen. Som gæsteunderviser vil Jesper Kraft bidrage med både erfaringer og fortællinger fra sin tid som taleskriver og rådgiver for nogle af landets toppolitikere.
 

jesper   

Jesper Kraft, kontorchef i Udlændinge- og Integrationsministeriet

Modul 3: Taleskrivning, strategi og karriereudvikling – taleskriverens dilemmaer + Hold din tale

Fredag d. 4. oktober 2024 kl. 09.30-15.30

På modul 3 sætter vi fokus på taleskrivningens forbindelse til organisationen og din karriere.

Nanna Højlund, næstformand for FH, kommer på besøg og fortæller om, hvordan taleskrivning integreres i hendes politiske arbejde, og hvilke teknikker hun normalt bruger i sine taler.

Dagens gæsteunderviser vil særligt bidrage med talens betydning for det politiske arbejde. Desuden vil gæsten komme ind på, hvilke teknikker vedkommende normalt tager i brug i forbindelse med egne taler.

Som afslutning på modulet kommer du selv på talerstolen og får feedback og respons på din tale.

Læringsmål for modul 3:

 • Lær at begå dig i magtens centrum
 • Taleskrivning som politisk værktøj
 • Taleskrivning som springbræt i karrieren
 • Kom selv på talerstolen

Nanna Højlund_ Foto Thomas Nielsen 02-1200px 

Nanna Højlund, næstformand for Fagbevægelsens Hovedorganisation

Pris: Prisen for deltagelse er 19.995 kr. ekskl. moms. Forplejning og læringsmateriale er inkluderet.

Er du interesseret i at høre mere om masterclassen?

Du er meget velkommen til at kontakte salgschef hos A4 Medier, Magnus Vind Lorenz, tlf. 93 85 81 86, eller ved at skrive til [email protected].

Venter på PipeDrive..
Venter på PipeDrive..
GDPR