A4 Medier
Netværk - Viden - Sparring - Perspektiv - Indflydelse

Uddannelsespolitisk netværk

Uddannelsespolitisk netværk
Næste møde

Onsdag d. 08/05 2024

Adresse

Fiolstræde 44

1171 København K

Uddannelsespolitisk netværk

 A4’s uddannelsespolitiske netværk er for dig, der ønsker at præge uddannelsesdebatten i Danmark. Som en del af netværksgruppen får du adgang til et netværk af ledere, der alle interesserer sig for den nyeste viden, der berører professionshøjskoler, erhvervsakademier, erhvervsuddannelser, voksen- og efteruddannelser, FGU’er, arbejdsmarkedsuddannelser og uddannelsernes forbindelse til arbejdsmarkedet og det øvrige uddannelsessystem.

Som medlem af netværksgruppen får du adgang til den nyeste viden inden for uddannelsesområdet, og vi giver et dybdegående indblik i den politiske udvikling og perspektiverer, hvilke konsekvenser den har for skolerne.

I netværksgruppen samler vi ledende aktører på tværs af relevante uddannelsesinstitutioner, private og offentlige aktører samt interesseorganisationer, der interesserer sig for faglig sparring, vidensdeling og for at præge den uddannelsespolitiske dagsorden.

I netværksgruppen forsøger vi, på tværs af interesseområder, at finde fælles løsninger på nogle af de strukturelle udfordringer, som uddannelsessektoren og det danske samfund står over for nu og i fremtiden.

Netværksleder: Stina Vrang Elias

stina vrang elias2 

Stina vil med sine mange års erfaring fra uddannelsessektoren, sikre et højt fagligt niveau 

og en god facilitering af netværksmøderne. Udover at være administrerende direktør i DEA besidder Stina en række poster, bl.a. som formand for REU, RUVU & NFA.

Praktisk:

Alle netværksgrupper afholder 4 årlige halvdagsmøder, centralt beliggende i København samt et årligt topmødedøgn inkl. overnatning og forplejning.

Hos A4 Medier sørger vi for vellykkede netværksmøder gennem grunding planlægning, professionel facilitering, faglig inspiration og behagelige rammer både fysisk og socialt.

Netværkene bliver ledet af Stina Vrang Elias, og til hvert netværksmøde deltager aktuelle oplægsholdere, som lægger op til debat, workshop og faglig sparring.

Døgnmøde: Torsdag d. 22 August 2024 hele dagen inkl. overnatning

Kompetencer gennem hele livet

På dette døgnmøde med temaet "Kompetencer gennem hele livet" vil vi dykke ned i vigtigheden af efter- og videreuddannelse og udforske, hvordan vi kan fremme livslang læring på tværs af sektorer.

Vi begynder med en introduktion til emnet og de centrale udfordringer og muligheder, det indebærer. Nicolai Kristensen, professor hos VIVE, vil holde et oplæg.

Derefter præsenteres perspektiverne og arbejdet med at omsætte VEU-trepartsaftalen fra efteråret 2023 af Alexander Thorvaldsen, uddannelsespolitisk konsulent hos FH.

Signe Tychsen Phillip, vicedirektør i DI, vil give sit bud på betydningen af efter- og videreuddannelse i de kommende år.

Herefter drøfter vi, hvordan pensionskasser organiserer og understøtter uddannelsesinitiativer for deres medlemmer. Jacob Overgaard Jørgensen, uddannelseschef i PensionDanmark, vil dele deres erfaringer og metoder.

Afslutningsvis vil vi se på konkrete eksempler på succesfulde samarbejder med erhvervslivet om at tilbyde relevant efter- og videreuddannelse. Martin Dunlap Svane, vicedirektør for Rybners med fokus på arbejdsmarkedspolitik og udvikling, vil gøre os klogere på deres succeser.

Dagens gæster:

 Nicolai 

Nicolai Kristensen, professor hos VIVE

lh8a6025 

Alexander Thorvaldsen, uddannelsespolitisk konsulent hos FH

1275218 

Signe Tychsen Phillip, vicedirektør i DI

Foto JOJ- PD_160420_MG_9147

Jacob Overgaard Jørgensen, uddannelseschef i PensionDanmark

Martin Svane_0_8460 copy (Large) 

Martin Dunlap Svane, Vicedirektør for Rybners med fokus på arbejdsmarkedspolitik og udvikling

Billede af Hindsgavls slot 

Døgnmødet finder sted på Hindsgavl slot med overnatning, en historisk ejendom i Middelfart, der forener gammeldags charme med moderne faciliteter. Omringet af naturskønne områder er slottet perfekt for ro og inspiration.

Netværksmøde: Oktober 

Hvordan skaber vi bedre arbejds- og studiemiljøer?

Til dagens netværksmøde dykker vi ned i, hvordan vi kan skabe bedre arbejds- og studiemiljøer. Vi kigger på forholdene på skolerne for både ansatte og elever for at finde løsninger, der fremmer trivsel og engagement.

Hvordan skaber vi et studiemiljø, som sikrer høj tilknytning til skolen? Vi vil for eksempel undersøge forskellige strategier, såsom at integrere mere elevinddragelse i beslutningsprocesserne, skabe fleksible læringsrum og tilbyde støtteprogrammer, der kan hjælpe elever med at navigere udfordringer i deres studieliv.

Samtidig er der nogle uundgåelige omvalg, som skoler skal forholde sig til. Vi vil se på metoder til at støtte elever, der overvejer at skifte studieretning, og hvordan man bedst kan integrere disse omvalg uden at det påvirker deres læringskurve negativt. Ved at skabe en forstående og fleksibel skolekultur kan vi hjælpe eleverne med at finde deres rette vej uden unødig frafald.

(Afventer oplægsholder(e)).

Netværksmøde: Januar

Status fra Christiansborg

Der er stor opmærksomhed omkring den nye ungdomsuddannelse, HPX, som er under udvikling og forventes at ændre landskabet for ungdomsuddannelserne i Danmark markant. Formålet er at skabe en attraktiv vej for unge, der ønsker en mere praktisk orienteret uddannelse med færre bøger og mere værksteds- og projektarbejde.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye har bekræftet, at der arbejdes på at etablere denne nye uddannelse, og at mange uddannelser er med i kokkegryden. ”Vi har HF, HHX, EUX og 10. klasse i gryden, og så må vi se, hvad der kommer op. Men det bliver ikke som Nina Smith foreslog det,” sagde Mattias Tesfaye ved VUC’s årsmøde 2024. Ministeren har understreget, at den nye uddannelse ikke må lukke døre for de unge eller forringe vejen til professionsuddannelserne.

Uanset udfaldet er det klart, at der er store forventninger og svære balancer i, hvordan denne nye uddannelsesmodel vil blive udformet og implementeret.

Vi får en ud fra Børne- og Undervisningsministeriet, som er i maskinrummet (afventer oplægsholder(e)).

Netværksmøde: Marts

Grøn omstilling og forandringer i uddannelser

Til dagens netværksmøde dykker vi ned i, hvordan vi som uddannelsesdanmark skal spille ind den grønne omstilling. 

Vi kigger på, hvordan vi kan integrere bæredygtighedsprincipper i både undervisningen og skolernes daglige drift for at fremme miljøbevidsthed og ansvarlighed blandt elever og studerende.

Hvordan kan vi sikre, at bæredygtighed bliver en central del af vores læreplaner? Formålet er at give eleverne en dybere forståelse af de miljømæssige udfordringer, vi står overfor, samt de løsninger, der kan imødegå disse udfordringer.

Vi vil også fokusere på udviklingen af praktiske færdigheder. Disse færdigheder hjælper eleverne med at anvende deres viden i konkrete handlinger, der fremmer bæredygtighed i deres daglige liv og fremtidige karrierer.

(Afventer oplægsholder(e)).

Netværksmøde: Maj eller juni

Temaet for netværkets møde i maj eller juni 2025 er stadig åbent og bliver besluttet i fællesskab i netværksgruppen. 

Pris: Prisen for deltagelse er 23.995 ex. moms. Forplejning og læringsmateriale er inkluderet.

Er du interesseret i at høre mere om forløbet?

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til Magnus Vind Lorenz, tlf. 93 85 81 86, [email protected].

Venter på PipeDrive..
Venter på PipeDrive..
GDPR