Danfoss-leder er ny formand for lokalt arbejdsmarkedsråd

jensgaardegad
Jens Gaarde Gad er ny mand i spidsen for RAR Sydjylland. Foto: Pressefoto/Udviklingsråd Sønderjylland
Jens Gaarde Gad er ny formand for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland. Han afløser Marita Geinitz fra 3F.

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland har fået ny formand. Ny mand i spidsen for rådet er Jens Gaarde Gad, senior director i Danfoss, der repræsenterer Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Han afløser Marita Geinitz fra 3F Als, som har været formand siden 2015. Hun fortsætter dog som 1. næstformand for rådet.

Jens Gaarde Gad får til opgave at videreføre RAR Sydjyllands planer, der er lagt i rådets strategi- og handleplan fra i år.

De regionale arbejdsmarkedsråd koordinerer beskæftigelsesindsatsen, og hjælper kommuner, a-kasser og virksomheder med rekrutteringen på områder, hvor der mangler arbejdskraft. 

LÆS OGSÅ: Jobcenterleder Simone Skov Mogensen siger farvel og prøver lykken på det private arbejdsmarked

Regeringens ekspertgruppe på beskæftigelsesområdet har netop anbefalet, at man nedlægger de i alt otte arbejdsmarkedsråd, fordi de igennem en årrække har fået fjernet en del opgaver som konsekvens af politiske aftaler.

”Den nuværende regionale organisering og koordinering er ressourcetung. Eksempelvis afholdes der i Sydjylland blandt andet fem årlige rådsmøder, fem sagsudvalgsmøder samt en række interne forberedende møder,” skriver ekspertgruppen i anbefalingerne.

GDPR