Jens Højlund stopper som direktør i Væksthuset: ”Det har været en vild rejse”

hojlundkongsgaard
Jens Højlund (tv.) stopper som direktør i Væksthuset, og afløseren er Leif Tøfting Kongsgaard (th.), der indsættes som konstitueret direktør. Foto: Væksthuset/LinkedIn
Jens Højlund er tryg ved at overlade stafetten til faglig direktør i Væksthuset Leif Tøfting Kongsgaard, som overtager direktørposten.

Efter seks år som direktør i Væksthuset har Jens Højlund valgt at stoppe. Han overlader roret til Leif Tøfting Kongsgaard, der bliver konstitueret direktør for den socialøkonomiske virksomhed, der hjælper udsatte ledige i job og uddannelse.

”Jeg er stolt over, at jeg sammen med en virkelig dygtig og dedikeret ledelse har formået at bringe Væksthuset gennem en til tider tumultarisk omverden. Det har været en vild rejse, som jeg altid vil se tilbage på med glæde,” siger Jens Højlund i et opslag på Væksthusets LinkedIn-profil.

Jens Højlund blev direktør i Væksthuset i 2018, og før det sad han ti år i virksomhedens bestyrelse. Han har også en fortid som arbejdsmarkedschef i Slagelse Kommune og som jobchef i Odsherred Kommune.

På sin egen LinkedIn-profil fortæller Jens Højlund, at han har brugt sommeren på at finde ud af, hvad han skulle med sit arbejdsliv, og at han nu har truffet en beslutning. Her fortæller han også, at Væksthuset har været igennem en urolig periode, men at der nu er kommet mere ro på.

”Væksthuset har været gennem turbulente tider (som ikke er noget nyt på beskæftigelsesområdet), men står nu igen et godt og solidt sted. Væksthuset har superdygtige medarbejdere og en kompetent ledelse, så jeg er helt tryg ved at lægge nøglerne på bordet, når jeg om lidt forlader Væksthuset for sidste gang,” skriver han.

I 2023 kunne Væksthuset notere et underskud på cirka 6,6 millioner kroner i årets resultat. Væksthuset har samme år været nødt til at skære ned i antallet af medarbejdere, hvor virksomheden er gået fra at have 169 medarbejdere i 2022 til 148 i 2023. Desuden har man valgt at lukke afdelingerne i Viborg og Gribskov, fremgår det af Væksthusets ledelsesberetning fra foråret 2024.

Men ikke alt har været skidt. Væksthuset har således også vundet to nye partnerskabsaftaler med kommunerne Sønderborg, Glostrup og Albertslund.

GDPR