Gratis e-bog: Sådan vinder man kampen om talenterne med strategisk diversitet og inklusion

A4_WP_Ad2__1_
21. sep. 2023 06.00
Hvordan tiltrækker man de bedste kandidater i en tid med mangel på arbejdskraft? Få nogle af svarene i A4 Ligestillings nye gratis e-bog.

I en tid med mangel på arbejdskraft, hvor konkurrencen om talenter er hårdere end nogensinde, er det vigtigt for virksomheder at tilpasse sig og arbejde strategisk med diversitet og inklusion for at tiltrække de bedste kandidater. 

A4 Ligestilling har talt med virksomheder og organisationer, der allerede har gjort sig erfaringer. På baggrund af de interviews udgiver A4 Ligestilling nu den gratis e-bog 'Kampen om talenterne - Lær af de bedste', hvor man kan finde inspiration i cases fra det virkelige liv. 

Download e-bogen her

I e-bogen deler blandt andet virksomheder som Rambøll og TDC ud af deres erfaringer. De har indført tiltag for småbørnsforældre, såsom ekstra omsorgsdage og mulighed for at gå ned i tid. Tiltagene er med til at skabe en mere inkluderende og familievenlig arbejdsplads, hvilket er et stærkt konkurrenceparameter i kampen om talenterne.

I e-bogen er der desuden samlet syv konkrete initiativer, der kan bruges som inspiration for virksomheder og organisationer, der ønsker at stå stærkere i kampen om de nye talenter.

De 7 konkrete initiativer

1. Implementer en konkret strategi for en mangfoldig ansættelsesproces
2. Præsenter en mangfoldig virksomhedsprofil
3. Implementer en konkret kønsligestillingspolitik tilpasset virksomheden
4. Brug feministiske ledelsesprincipper til at fremme inklusion
5. Tilbyd fleksible arbejdsordninger, der tager hensyn til medarbejdernes individuelle behov og livssituationer
6. Opdater de fysiske rammer i virksomheden så de tilgodeser flest muligt
7. Juster barselsordningen så den er konkurrencedygtig

Kilde: 'Kampen om talenterne - Lær af de bedste'