Antallet af lønmodtagere sætter ny rekord

20220502-134516-1-1920x1279we
Med 2.976.900 personer har antallet af lønmodtagere herhjemme sat rekord. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
22. mar. 2023 06.00
Udsigt til økonomisk mere usikre tider har ikke sat sig i beskæftigelsestallene, der fortsætter fremgangen.

Trods fortsat høj inflation og risiko for en kommende recession buldrer det danske arbejdsmarked derudaf og fortsætter med at sætte rekorder.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af lønmodtagere steg med 4.400 i januar 2023 sammenlignet med måneden forinden. Det svarer til en stigning på 0,1 procent.

Ifølge Danmarks Statistik er der dermed nu 2.976.900 personer i Danmark, som er lønmodtagere, hvilket er en ny rekord. Sammenlignet med for et år siden er der kommet 59.600 flere lønmodtagere herhjemme.

Bortset fra et minimalt dyk i juli er lønmodtagerbeskæftigelsen samtidig steget 24 måneder i træk.

Artiklen fortsætter under grafen

lnmodtagere-ssonkorriger

Kilde: Danmars Statistik

De nye rekordtal glæder beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

"Det er meget opløftende, at beskæftigelsen fortsat stiger. Det viser, at der er godt gang i økonomien, og at rigtig mange virksomheder i Danmark klarer sig godt på trods af økonomisk usikre tider," skriver hun i en pressemeddelelse.

Også hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) er man positiv over den fortsatte fremgang i antallet af lønmodtagere.

"Beskæftigelsen startede året i fin form. Beskæftigelsen trodser dermed den stigende arbejdsløshed, og det resulterer i endnu større arbejdsstyrke. Det er godt nyt både for samfundet og for dem på kanten af arbejdsmarkedet, der hentes i beskæftigelse i stor stil," lyder det fra cheføkonom ved AE Sofie Holme Andersen i en pressemeddelelse.

"Beskæftigelsen er på vej ned visse steder i økonomien, for eksempel byggeriet, mens der fortsat er optur i de fleste servicefag. Samtidig er manglen på arbejdskraft stadig betydelig. Det betyder, at der fortsat er job at få, for eksempel til de nyligt arbejdsløse. Det er vigtigt, at vi får dem hjulpet, så de ikke ender i langtidsledighed," påpeger hun videre.