Janne Gleerup er klar favorit i DM’s kampvalg

20220501-194430-L-1920x1280we
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
PODCAST: Efter at have fået opbakning fra en række vigtige navne, er Janne Gleerup lige nu favorit til at blive den næste forperson i DM, vurderer faglig kommentator Gitte Redder.

Valgkampen er kun lige skudt i gang. 

Søndag var ganske vist sidste frist til at opstille som ny forperson i DM, og mandag stod det klart, at valget kommer til at stå mellem to medlemmer af hovedbestyrelsen: nemlig arbejdslivsforsker Janne Gleerup og sekretariatschef i Dansk Kunstnerråd Anne Mette Wehmüller. 

Men allerede nu tegner der sig et billede, mener faglig A4 Overenskomst kommentator, Gitte Redder. Hun hæfter sig ved, at en række "DM-kendisser" har peget på Janne Gleerup i de seneste dage.

“Der er så mange af de tillidsvalgte og formænd i hovedbestyrelsen, som allerede nu anbefaler Janne Gleerup, og det er en fordel for hende,” siger hun i podcasten 'Fagbevægelsen uden Filter'.

Det drejer sig blandt andre om om formand for DM Kultur og Medier Anders Dalsageer og formand for DM Professionshøjskoler, erhvervsakademier og maritime uddannelser Tommy Dalegaard Madsen.

Men alt kan stadig ske, understreger den faglige kommentator. Anne Mette Wehmüller har allerede slået sig op på nogle vigtige emner i valgkampen, og hun er bestemt ikke dømt ude endnu, understreger Gitte Redder. 

Hør mere om forskellene på de to kandidater, og hvad DM’s kommende forperson skal kunne i denne uges afsnit af 'Fagbevægelsen uden Filter'.

GDPR