Unge møder velfærdstalenter på folkemøde: "Det kunne være meget spændende at blive politibetjent med alle de gode ting, de gør"

IMG_20240904_103822__2_
Et væld af unge mennesker kom forbi A4 Mediers telt for at vælge deres foretrukne velfærdsuddannelse. Foto: Philip Rosenholm
REPORTAGE: De fleste unge mennesker, der kigger forbi A4 Mediers telt på Ungdommens Folkemøde, vil allerhelst være politibetjent, hvis de skal vælge én profession inden for velfærdsfagene.

Der står en række store plastikrør. På dem står jobtitler inden for velfærdsfagene.

Vi er på Ungdommens Folkemøde, der onsdag og torsdag løber af stablen i Valbyparken i København, og her stiller hundredvis af unge mennesker sig selv et af livets store spørgsmål: Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

Plastikrørene er stillet op i A4 Mediers telt på folkemødet. I dem kan de unge mennesker putte en rød kugle i det rør, der tilhører den profession, de har allermest lyst til at vælge. 

Ikke mindst pædagogrøret og sygeplejerskerøret er godt fyldt op. Men den helt store sællert er politibetjent. Røret er stort set fyldt helt op, før de andre rør er nået halvvejs.

En af dem, der lægger bolden i politirøret er Vera, der går på Kerteminde Efterskole. 

“Jeg synes, det kunne være meget spændende at blive politibetjent med alle de gode ting, de gør,” siger Vera, der har  taget turen fra Fyn sammen med sin veninde, for at deltage i Ungdommens Folkemøde. 

Talent for mennesker

A4 Medier er til stede på Ungdommens Folkemøde som kulminationen på talentlisten ‘Talent for mennesker’. 

Talentlisten er skabt for at hylde de unge, som arbejder inden for velfærdssektoren og har et særligt talent for mennesker.

Fakta: Talent for mennesker 2024

Ambitioner og karrieredrømme er ikke kun forbeholdt unge i erhvervslivet. Med den nye talentliste 'Talent for mennesker' vil vi på A4 Medier hylde velfærdssamfundets unge talenter med fokus på den helt særlige faglighed, der alt for ofte bliver overset i det brede mediebillede

'Talent for mennesker' skal fremhæve de unge mennesker, der kan noget helt særligt med deres medborgere. Dem, der får samfundet til at hænge sammen ved at give os en god start på livet, en støttende hånd i svære tider og en værdig alderdom

Vi på A4 Medier har udvalgt talenterne til den endelige liste blandt mange indstillede med vægt på de faglige kvaliteter, som er fremhævet i indstillingerne

For at komme med på listen skal man være 36 år eller yngre og være ansat i et velfærdsfag. Det kan være som fængsels- eller politibetjent, socialrådgiver, pædagog, lærer, sygeplejerske, sosu, i administration eller andre i velfærdsrettede fag

Find portrætterne af de udvalgte til ‘Talent for mennesker’

“Vi vil gerne være med til at vise de unge, at der er nogle muligheder for at have og dyrke et talent inden for de her fag,” siger A4 Mediers chefredaktør, Kristian Madsen, der er i færd med at dele røde bolde ud til forbipasserende gymnasieelever. 

Artiklen fortsætter under fotoet

 IMG_20240904_112459 (1) 

Hjemmesygeplejersken Regitse Andersen er en af de 50, der er blevet udvalgt til 'Talent for mennesker'. Foto: A4 Medier

En anerkendelse, der betyder noget

Det er da også en anerkendelse at komme på A4 Mediers talentliste, siger Mirja Leen Kamp, der er socialrådgiver i Hvidovre Kommune og er en af de i alt 50 unge, der er blevet udvalgt til talentlisten.

“Jeg blev megaglad, da jeg fandt ud af, at jeg var blevet udvalgt. Det er rigtig dejligt at blive anerkendt. Det er ikke så tit, man får anerkendelse i ens arbejde. Man kan få det af sine borgere og sine kolleger, men det kommer meget sjældent udefra,” siger Mirja Leen Kamp, da hun bliver interviewet på A4 Mediers scene på folkemødet. 

Udover Mirja Leen Kamp stiller tre andre talenter sig op på A4 Mediers scene og fortæller om, hvad der rent fagligt skal til for, at man har talent for mennesker.

En af dem er Regitse Andersen, der arbejder som hjemmesygeplejerske i Vordingborg Kommune. Hun siger, at man - for at være en dygtig hjemmesygeplejerske - skal kunne forstå den enkelte borgers behov. 

“Jeg kan være hos borgerne, når de skal dø. Jeg kan være der, når de har fået et nyt knæ. Og jeg kan være hos børn, der har fået diabetes og skal oplæres i at have insulin. Det er meget forskellige fagligheder,” siger Regitse Andersen.

A4 Medier er også til stede på Ungdommens Folkemøde torsdag, hvor endnu en håndfuld unge med talent for mennesker fortæller, hvad de lægger vægt på i deres faglighed.

Det hele foregår i telt A8. Talenterne taler fra klokken 11.00 til 11.45. Teltet har åbent fra klokken 9.00 til 15.00. 

GDPR