Flemming Overgaard valgt som præsident:
Forhandlingssekretær får post i internationalt transportarbejderforbund

Flemming_Overgaard
Flemming Overgaard fra 3F Transport trykker hånd med Frank Moreels, der udover at være leder af det belgiske transportforbund også er præsident i det europæiske transportarbejderforbund ETF. Foto: 3F Transport
Forhandlingssekretær i 3F Transport Flemming Overgaard er blevet valgt på International Transport Workers' Federation (ITF)'s konference i Sydafrika.

Det er ikke mange uger siden, at Flemming Overgaard kunne give håndslag på transportens gennembrudsforlig, han var med til at forhandle på plads i Industriens Hus. 

Nu har den mangeårige forhandlingssekretær i 3F Transport givet håndslag på en ny arbejdsopgave, og det er en, der medfører titel af 'præsident'.

Han blev onsdag valgt som førstemand for landevejens transportarbejdere i den globale sammenslutning International Transport Workers' Federation (ITF) Road Section på konferencen i Johannesburg.  

ITF er en af verdens ældste internationale faglige sammenslutninger, der kan spore sin historie tilbage til stiftelsen i 1896. Med 700 medlemsorganisationer i 153 lande repræsenterer ITF næsten 20 millioner transportarbejdere. 

"Det er ikke hver dag, at danske tillidsvalgte bliver valgt til internationale poster," skriver 3F's transportformand Jan Villadsen på Facebook om valget af Flemming Overgaard.

"Med ham er vi sikret en stærk, dansk stemme for chauffører og lagerarbejdere i hele verden," fortsætter Villadsen. 

Flemming Overgaard blev valgt som forhandlingssekretær i 3F Transport i 2014. Han kom fra posten som gruppeformand i 3F Fredericia Transport.

Før det var han gennem godt 20 år redder i Falck.

GDPR