Dansk Erhverv-konsulent indtræder i Folketinget for Liberal Alliance: "En kæmpe ære"

Carl_Andersen
Den tidligere formand for Liberal Alliance Ungdom og nuværende Dansk Erhverv-konsulent bliver folketingsmand. Foto: Dansk Erhverv
Europaparlamentsvalget sender skattepolitisk konsulent Carl Andersen i Folketinget som suppleant for Henrik Dahl, som vælgerne har sendt til Bruxelles.

Inden længe må Dansk Erhverv vinke farvel til skattepolitisk konsulent Carl Andersen, der forlader arbejdsgiverorganisation efter fem år. 

De danske vælgere har nemlig sendt Liberal Alliances spidskandidat, Henrik Dahl, til Bruxelles, og dermed efterlader europaparlamentsvalget et ledigt sæde i LA's folketingsgruppe. 

Det bliver første suppleant Carl Andersen, der indtræder i Folketinget, når det nyvalgte europaparlament træder sammen til sommer. 

“Det er en kæmpe ære at komme i Folketinget. På mange måder er det jo de samme dagsordner om lavere skatter og bedre rammevilkår, jeg skal arbejde med som folketingsmedlem, hvilket jeg også gør som skattepolitisk konsulent hos Dansk Erhverv," siger Carl Andersen til A4 Overenskomst. 

Carl Andersen, der er tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom og byrådsmedlem for partiet, har slået sine folder i Dansk Erhverv siden 2019.

I den tid har han blandt andet være studentermedhjælper, politisk konsulent med ansvar for kommunal- og regionalvalget i 2021 og senest skattepolitisk konsulent med familieejede virksomheder som område. 

Carl Andersen har allerede været gennem den ceremonielle underskrivning af at ville overholde grundloven. I december 2023 vikarierede han som folketingsmedlem i en uge, mens Henrik Dahl var sygemeldt. 

GDPR