3F Vejle: Hykleri - en DI-direktør har ikke mere ret til at gå tidligt på pension end en 3F’er

Martin_Jensen_Formand_3F_Vejle_1920_PX
Martin Jensen, formand for 3F Vejle. Foto: 3F Vejle
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Det er ejendommeligt, at DI den ene dag kan stå og udskamme tidlig pension og en lavere pensionsalder og den næste sende sin vicedirektør på pension som 63-årig.

JEG HAVDE NÆR fået kaffen galt i halsen, da jeg i Ekstra Bladet kunne læse, at Dansk Industri (DI) nu sender sin vicedirektør på tidlig pension til næste år.

Altså DI, som bakker op om at skære i tilbagetrækningsmulighederne for de almene lønmodtagere. 

DI, som meldte sig i koret af kritikere, der kaldte det en bombe under velfærdsstaten og pensionspopulisme, da Mette Frederiksen forleden åbnede for at lempe på den automatiske stigning i pensionsalderen. De kaldte meldingen for dybt uansvarlig, fordi vi mangler arbejdskraft.

LÆS OGSÅ: Kim Graugaard stopper i Dansk Industri

At DI få dage senere uden nogen kommentarer sender en topdirektør på tidlig pension, viser blot, hvor kolde og kyniske de er over for jævne lønmodtagere, som står op og knokler med hårdt fysisk arbejde. Man må forstå, at en stilling i toppen af dansk erhvervsliv med bløde lænestole, frugtordninger og bonusser, slider så meget på krop og sind, så man må trække sig, inden man bliver 64 år. 

Og 3F’erne, de skal knokle. De skal slide, og de skal slæbe, og hvis de bare overvejer at trække sig, inden de bliver 67 år, står DI klar med pisken. For der er mangel på arbejdskraft. 3F’erne skal lænkes til samlebåndet. Og de må først forlade arbejdsmarkedet, når det sidste pilleglas med smertestillende er tømt, og der er kommet en ny fancy robot, der kan arbejde i døgndrift. 

LÆS OGSÅ: Knap en tredjedel af lønmodtagerne har smerter i kroppen

Men topcheferne i deres isblå jakkesæt, de er fredet. For de har fuldfede pensioner og aktieporteføljer, så de udgør ikke nogen trussel for sammenhængskraften eller den manglende arbejdskraft, når de stempler ud af arbejdsmarkedet som 60-årige.

Jeg bliver simpelthen så harm over det hykleri og den dobbeltmoral. At man kan få sig selv til at tvinge andre, der har arbejdet og bidraget til velfærdsstaten fra en ung alder, til at blive på arbejdsmarkedet, til de er slidt i stykker. Det er tarveligt og hamrende usolidarisk.

3F’s medlemmer har lige så meget ret til at trække sig tidligere fra arbejdsmarkedet og nyde deres otium, som topcheferne i DI og andre erhvervsorganisationer. 

DI skylder at sende en undskyldning til de hårdt arbejdende lønmodtagere, der har bidraget til velfærdsstaten og væksten i danske virksomheder, lang tid før deres topdirektører kom ud på arbejdsmarkedet.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].
GDPR