Mona Larsen bliver leder af nyt videnscenter for seniorer

monalarsen-collage
Videnscentret, Mona Larsen sættes i spidsen for, bliver en enhed under Vive. Foto: Pressefoto/Vive
Seniorforsker Mona Larsen fra Vive bliver faglig leder af nyt videnscenter om fastholdelse og rekruttering af seniorer på arbejdsmarkedet.

Det bliver den mangeårige seniorforsker fra Vive, Mona Larsen, der skal stå i spidsen for et nyt videnscenter for seniorer på arbejdsmarkedet. 

Mona Larsen bliver faglig centerleder for det nye videnscenter, som får til opgave at formidle viden om, hvordan man fastholder og rekrutterer seniorer på arbejdsmarkedet. 

”Vi har stærkt brug for seniorerne på arbejdspladserne, og centeret skal både samle eksisterende viden og producere ny forskning på området. Og så skal vi ikke mindst have den viden ud at leve til gavn for seniorerne og arbejdspladserne," siger Mona Larsen i en nyhed på Vives hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Seniornetværk: Her er spørgsmålet, du aldrig må stille seniorer

Det nye videnscenter blev en realitet med finansloven for 2023, der blev indgået mellem regeringen SF, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Her blev der afsat 42 millioner kroner frem til udgangen af 2026, som videnscentret kan bruge på at samle, producere og formidle viden om senioreres fastholdelse på arbejdsmarkedet.

Centret bliver en selvstændig enhed under Vive. I dens styregruppe sidder der repræsentanter fra Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Ældre Sagen, Faglige Seniorer og Beskæftigelsesministeriet.

GDPR