Souschef i Dansk Metal bliver direktør i Danske Erhvervsakademier

BeFunky-collage_-_2023-09-28T152644.957
Stefan Lezuik bliver ny direktør for Danske Erhvervsakademier og tiltræder den 1. november. Foto: Danske Erhvervsakademier
28. sep. 2023 15.31
Et stærkt netværk og erfaring med politikudvikling sikrer souschef hos Dansk Metal, Stefan Lezuik, posten som direktør for Danske Erhvervsakademier.

"I et felt af stærke kandidater har vi valgt at ansætte Stefan Lezuik, fordi han kommer med et omfattende netværk og solid erfaring, når det gælder politikudvikling, interessevaretagelse og understøttelse af organisationens politiske ledelse. Bestyrelsesformandskredsen og jeg ser frem til arbejdet med at styrke Danske Erhvervsakademier i et tæt samarbejde med Stefan og sekretariatet." 

Sådan lyder det fra formand for Danske Erhvervsakademier, Charlotte Lundblad, i en pressemeddelelse, om ansættelsen af Stefan Lezuik, der skal stå i spidsen for Danske Erhvervsakademier fra den 1. november.

Han kommer fra en stilling som souschef hos DanskMetal, hvor han siden 2018 har haft ansvar for at sikre udviklingen af forbundets politik på uddannelsesområdet og understøtte den politisk valgte ledelse.

Derudover har Stefan Lezuik en baggrund fra centraladministrationen i både Børne- og Undervisningsministeriet, Kulturministeriet og senest Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvor han har været fuldmægtig. 

Har været med i udviklingen af erhvervsakademierne

Stefan Lezuik har gennem det meste af sin karriere arbejdet med og for den praksisrettede del af uddannelsessystemet, hvilket tiltaler formand for rektorkollegiet Steen Enemark Kildesgaard.

"Med Stefan får Danske Erhvervsakademier en stærk direktør, som fra forskellige positioner har været med i udviklingen af den praksisrettede uddannelsessektor helt fra etableringen af erhvervsakademisektoren, over VEU-trepartsaftalerne og senest den politiske udmelding om investering i erhvervsuddannelserne," siger han i pressemeddelsen.

Stefan Lezuik fremhæver selv på LinkedIn, at fokus stadig vil være på de praksisrettede uddannelser og det private arbejdsmarked.

"Men nu bliver opgaven at omsætte erhvervsakademiernes store samfundsbidrag til reel indflydelse. Erhvervsakademierne er storleverandører af dimittender til Danmarks små og mellemstore virksomheder og som sådan en væsentlig bidragsyder til den vækst og velstand, som vi alle sammen nyder godt af," skriver han i et opslag på LinkedIn